Известие

Collapse
No announcement yet.

кое масло да сипя в кошника?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Я да сподела след смяната какво стана. Та мотора бая поутихна, колата ми спря да пуши във високите обороти явно нищо и няма, и държи по ниска температура, днеска ми се включи само един път перката след зверско ръчкане и после престой в задръстване, а друг път си карам почти на постоянно включена перка, а по цариградското смъкна до 80 градуса и закова там, а преди седеше около 90 даже и като е по студена. Та явно Мотула е по добър от 20К на 13000км.

Comment

Ми колеги онзи ден реших да погледна под капака че не го бях отварял и това което ме учуди е че маслото силно е намаляло а до 10К не беше мръднало сега е на 13К за 3К го е измукала а колата не пуши и си е ок.
      Маслото е 20К за Алфа на селения. Взех 1 литър от ТиН 16лв. в пластмаса.
      За мойта какъв Мотул трябва ако може да кажете
      1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
      2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
      1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Първоначално публикувано от gigi
        Я да сподела след смяната какво стана. Та мотора бая поутихна, колата ми спря да пуши във високите обороти явно нищо и няма, и държи по ниска температура, днеска ми се включи само един път перката след зверско ръчкане и после престой в задръстване, а друг път си карам почти на постоянно включена перка, а по цариградското смъкна до 80 градуса и закова там, а преди седеше около 90 даже и като е по студена. Та явно Мотула е по добър от 20К на 13000км.
        а ти кое сипа ?
        '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
        '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
        '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Първоначално публикувано от valjo
          Mury не мисля че си прав, всяка истина е временна!
          докато Селения имаха стабилен официален вносител, и приемливи цени, за оригинално качество, всички сме карали с нея!
          аз съм я плащал 10лв/л в еднолитрови опаковки в Алекс Ауто (20к за АР)
          ама сега за същата да ми искат 15лв/л и то при условие че няма силен вносител (ауто италия се отказаха) .... нещо не ми се струва оправдано

от друга страна Мотул имат много по-широк асортимент, нямаме някой да се е оплакал от менте или прочие, е тогава като и цената е същата, че и по-добра ? за кво ми е от мечка ремик ???
          Прав си Вале ама д преди известно време някои хора другу песни пееха ма нема значение А и аз почти 100 % съм решил да минавам на Мотул ма незнам какъв ще е най добре за мойта кола сигурно 6100 10В40
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от valjo
            а ти кое сипа ?
            6100 10-40

Comment

А за моята лъвица дали същото ще е подходящо? Или на боксер се слага различно?
              I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
              Roosevelt

Comment

Относно селения определено 20К за Alfa Romeo е по добро от обикновенното и според мен при повечето от вас проблема идва точно от това че сте сипали обикновен 20К Незнам на Гиги какво беше старото масло но също като при Владу беше станало на вода На Владу маслото меше обикновен 20К.

Сега по темата на Владу за колата - колата е за нови бутала и сегменти, според майсторите колата е прецакана от метана понеже влиза с много ниска температура в цилиндъра и при продължителна употреба буталата чупят каналите м/у сегментите. Ако питате мен проблема дойде от там че веднъж на семинарията Владу прегря колата и от тогава според мен буталата не са в час
                0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                sigpic
                Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

някой има ли впечатления от тва масълце
                  CASTROL Formula RS 10w-60 (Racing)

колебая се между кастрола и 6100 10w/40 на Мотул

колата често влиза в червеното на оборотомера

Кое според вас да избера ?

Има ли ментаци на Кастрола ?
                  Alfa Romeo 146 TI 97 FACELIFT

Comment

Аз знам за доста варианти на Кастрола къде турски къде гаражен.Май по добре Мотул или ако някой ти гарантира за Кастрола ок.Аз за сега съм се насочил или към Мотул или към Лъки Моли с тефлоновата или каква беше там добавка.За второто знам че няма ментета също.
                    1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
                    2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
                    1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

ако може да се намеся и аз за това Лили Моли, с добавката,пробвах го преди 2 години, с него карат в немския шампионат бившия ДТМ, не съм доволен от него, не е за тези коли, сега съм със селения и съм много по -доволен. пробвал съм всякакви марки, мисля че каквото е написано за колата това трябва да е, досегашните ми експерименти са били с Лемфьордер,Шел, Кастрол, ОМВ, Лики моли с добавка,може да пропускам дори нещо. колата го гори на много по - малко километри отколкото селенията, за моята каточелинай удачно се оказа Селения Голд, изкарах точно 10 000 без да доливам. мотора е 1.8 ТС

Comment

Аз това обяснявам че на някои хора не им е проблема в маслото а в моторите

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

абе за това Лики Моли с добавките, някъде бях чел, че не е много подходящо за здрави двигатели. като причина се споменаваше, че добавките са сложени с цел, да обират луфтове м/у отделните триещи се компоненти и когато такива нямало, дефакто увеличавали триенето, вместо да го намаляват... ама не съм сигурен дали така беше - ще се поразровя за линка, беше на някакъв руски сайт.
                          Alfa Romeo Corsswagon
                          Aprilia Tuono RSV

Comment

Първоначално публикувано от Yon
                            оффф

Ей Владу , какво стана с кошника ще го бъде ли?
                            ша га бъде я , бех малко на гурбет и едва днес я видех ... мъка ми стана дееба и талянските боклуци - иначе както бат бобо е написал бутала, лагери, сегменти, шлайф на главата, гумички и сега чакам да ч съберат ...
                            Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
                            Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

Аз вече съм с Мотул 6100 10в40 и не мисля че разликата със Селенията е голяма поне на първи впечатления малко поутихна мотора ма то всеки път като си сменям маслото е така.Сеа ша видим дали ша го арчи шото Селенията не я близваше за 6000-7000 и след това по малко

П.С.А владе колата ти е готова днес я видех запалена

Comment

Първоначално публикувано от Mury
                                Аз вече съм с Мотул 6100 10в40 и не мисля че разликата със Селенията е голяма поне на първи впечатления малко поутихна мотора ма то всеки път като си сменям маслото е така.Сеа ша видим дали ша го арчи шото Селенията не я близваше за 6000-7000 и след това по малко

П.С.А владе колата ти е готова днес я видех запалена
                                Хахахаха както вече ти казах разликата в маслата идва след 3000-5000км когато едното остава масло а другото става на девически сълзи
                                0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                                sigpic
                                Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Working...
                                X